STARTKLAAR VOOR JOUW EXAMEN


 

Voor online examentoezicht op afstand maken we gebruik van verschillende proctoring-software. Jouw examenlijn maakt gebruik van Teletoets als toetsplatform en ProctorExam als online proctoring applicatie.

Bekijk de instructievideo hiernaast. In minder dan 2 minuten nemen we je stapsgewijs mee, zodat je startklaar bent voor jouw online examen. Het gebruik van de smartphone is optioneel.

Neem de tijd en bij vragen neem je contact op met de service-afdeling van je exameninstelling. Via die weg zorgen wij ervoor dat je de hulp krijgt die je nodig hebt.

Met vertrouwen naar je examen. Daarom krijg je een aantal dagen vooraf een uitnodiging per mail om een systeemcheck uit te voeren. Begin hier op tijd aan. Zorg ervoor dat je met dezelfde apparatuur (systeemcheck) aan je examen begint. Zo ben je goed voorbereid.

 

WAT HEB JE NODIG?

LAPTOP of DESKTOP

Het is niet toegestaan om extra apparaten te gebruiken, zoals een tweede scherm, computer of toetsenbord. Smartphones en tablets kunnen alleen worden gebruikt als aanvulling op de computer als het examen dit vereist.

GOOGLE CHROME

Zorg dat je de meest recente versie van de Google Chrome browser gebruikt. Via de Chrome webstore installeer je de ProctorExam extensie. Hiermee maken wij verbinding met jouw computer en is schermuitwisseling tijdens jouw examen mogelijk.

FOTO en ID-BEWIJS

We moeten jou kunnen identificeren voordat je een geldig examen kunt afleggen. Als ID-bewijs accepteren wij je studentenkaart, een paspoort, ID-kaart of rijbewijs. Op het bewijs dient je naam en foto duidelijk zichtbaar te zijn. We raden je aan alle niet-relevante privégegevens, zoals je student-nummer of BSN-nummer te bedekken.

STABIEL INTERNET

Je hebt een internetverbinding nodig met een uploadsnelheid van 1 MB/sec of hoger. Wifi kan, maar direct aan de kabel en beveiligd wordt aangeraden. Bij het gebruik van de smartphone is wifi vereist voor mobiel streamen.

ZICHTBAAR

Je bent alleen en zichtbaar in de ruimte die goed verlicht is. Zorg ervoor dat je geen fel licht in je rug hebt. Je bent op ieder moment via de webcam en optioneel via de smartphone te observeren. Zorg ervoor dat de camera’s op jou gericht zijn.

SMARTPHONE of TABLET

Het gebruik van jouw smartphone-camera is optioneel. Het examenprogramma bepaalt de regels hiervoor. Op dit moment wordt nog geen gebruikgemaakt van deze mogelijkheid.

SAMENGEVAT

CHECK JE
APPARATUUR

INSTALLEER
EXTENSIE

Z

VOER SYSTEEM
CHECK UIT

l

INLOGGEN VOOR
EXAMEN

A

EXAMEN MAKEN
EN INDIENEN

Welke besturingssystemen worden ondersteund?
U kunt ProctorExam gebruiken op Windows 7 en hoger, Mac OS 9 en hoger en de meeste Linux-versies.
Welke browser heb ik nodig?
Het ProctorExam-platform vereist dat u een recente versie van Google Chrome gebruikt.
Welke mobiele apparaten worden ondersteund?
Android 4.1+ en iOS 8.0+ slimme apparaten met een camera worden ondersteund.
Installeren jullie software op mijn computer?
Het ProctorExam platform werkt volledig via de webbrowser, dus er hoeft geen toepassing op de computer te worden geïnstalleerd. We hebben de installatie van een Chrome-browserextensie nodig.
Welke internetsnelheid is vereist?
Een degelijke internetverbinding is vereist. Minimumsnelheid: 1Mbit/s upload, 0,5Mbit/s download. Aanbevolen: 1.5Mbit/s upload, 1.5Mbit/s download. Tethering wordt niet ondersteund.
Hoe identificeer ik mezelf?
Door aan het begin van het examen uw identiteitsbewijs met foto te tonen (bijvoorbeeld studentenkaart, paspoort).
Welke materialen kan ik gebruiken tijdens het examen?
Welke materialen u mag gebruiken, wordt bepaald door uw organisatie/onderwijsinstelling. Dit wordt uitgelegd als u zich aanmeldt voor een examen. Dit kan voor elk examen anders zijn.
Kan ik een pauze houden tijdens het examen?
Tenzij anders aangegeven door uw organisatie/onderwijsinstelling, is dit niet toegestaan. Organisaties beslissen over de voorwaarden en bepalingen van het examen. U wordt op de hoogte gehouden van al deze voorwaarden als u zich registreert voor het examen.
Wat heb ik nodig om examen te kunnen doen met Proctoring services?
U heeft een pc of laptop nodig met een werkende camera en microfoon. Sommige examens vereisen ook een smartphone (Android of iOS) met een werkende camera. Verder heeft u een stabiele internetverbinding nodig voor zowel uw computer als uw smartphone (met een uploadsnelheid van 1 mb/sec).
Kunnen twee verschillende kandidaten vanaf hetzelfde IP-adres examen doen?
Ja, het is mogelijk om vanaf hetzelfde IP-adres twee examens af te nemen door twee verschillende personen. Voorwaarde is dat deze twee personen in gescheiden ruimtes zitten.